Dramat på Parken Zoo m.m.

Tänkte få ut lite tankar om denna händelse..
 
Min syn av att Zoo'n finns är att om ett djur har blivit skadat och av någon anledning inte kan vistas i sin hemma miljö ska kunna "läggas in" på ett Zoo. När man sedan har fler av samma art som är utrotningshotad ska man såklart försöka rädda arten! Sedan ska de tas hand om på ett bra och hälsosamt sätt! Alla som jobbar på en djurpark har jag fått en inblick av att dom är djurvänner och vill djuren deras bästa! När man sedan har alla dessa djur på ett ställe så kan man ju visa upp dom för folk! MEN jag tycker då att det inte finns någon anledning alls att avliva ett/flera djur för att man ska kunna ta in ett "nytt mer populärt djur"! Sedan säga att man inte får plats med dom, de fick ju plats innan? Och om man inte har plats så kan man inte skaffa ett nytt djur heller! Sedan att avliva ett par djur för att honan är dräktig igen är också j*vligt fel! Om man inte kan omplacera eller inte har plats så betecker man inte honan igen förens man har plats!

Sedan tycker jag det är så elakt att säga att man ska rädda arten och inte individen...ALLA djur är speciella, alla har känslor på ett eller annat sätt! Är så förbannat trött på att människan hela tiden ska leka "Gud". Människan ska ALLTID bestämma vem de är som ska få leva och dö, vem som är mest "populärast". Alla är lika mycket värda brukar vi ju säga? Det gäller även i djurriket! Jag själv skulle kunna likna det med ett land som har massor av invånare, men sedan är det andra som vill komma in i landet och bo, men landet har inga platser kvar? Satt då mördar vi några som redan bor i landet så de nya får plats, och slänger dom på en sopptipp utan någon som helst begravning.. Hur låter det? Nää det låter ju inte så bra.. Alla levande väsen ska behandlas med respekt! 
Tycker det är så synd om kossor, höns, grisar, illlrar  m.m. Som också är menat att leva instängda och olyckliga tills de ska slaktas eller få pälsen avryckt..Tycker att människan är ett hemskt släkte, människan ska ha koll på ALLT bestämma över ALLT! Inget/ingen på denna jord får vara ifred från människan! Människan har ett sådant kontrollbehov så man blir rädd!

Tycker det är jätte bra dock att det har blivit mer att man ska tänka på djuren och att mycket är ekologiskt idag! Men varför kan inte ALLA tänka om?? Att vara snäll mot alla djur? och även mot varandra! Jag förstår inte heller vitsen med att plåga ett djur/människa..vad är får man ut av det? Bara för att någon inte kan prata vårat språk är det INTE okej att plåga eller tortera någon/något! Och om man inte gillar djur eller inte vill att dom ska ha det bra så ska man INTE hålla på med djur!!

SKÄRPNING!!!!!


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0